Yanlış varsa düzeltilir

Zor bir coğrafyadayız. Aşmamız gereken karmaşık ve büyük sorunlarımız var. Bütün bunlara rağmen iddialı, belirleyici ve etkin bir devlet olmak istiyoruz. Bu bir hayal değildir. Biz cihan imparatorluğu kurmuş Türk milletiyiz.

Zor bir coğrafyadayız. Aşmamız gereken karmaşık ve büyük sorunlarımız var. Bütün bunlara rağmen iddialı, belirleyici ve etkin bir devlet olmak istiyoruz. Bu bir hayal değildir. Biz cihan imparatorluğu kurmuş Türk milletiyiz. Yaptık, yine yapacağız. Bundan hiç kimsenin bir kuşkusu olmasın. Zaten sorun da buradadır. Bizden önce karşımızdakiler iddiamızı görüyor, biliyor ve çok ama çok rahatsız oluyorlar. Türkiye’nin geri döndüğünü, lider ülke olma yolunda hızla ilerlediğini itiraf ediyorlar ama bir taraftan da ne yapıp edip, bu yolu kesmek istiyorlar. Alayı birden üzerimize geliyor. Sadece bize saldırmakla yetinmiyor, yanımızda olan, birlikte hareket eden, güvenen ve destek verenleri de hedef alıyorlar. Şu anda Azerbaycan’ın yaşadığı budur.

ŞER CEPHESİ KURDULAR

Türkiye’nin yolunu kesmek isteyenler bir şer cephesi kurdular. Bugün bir millet ve devlet olarak tarih sahnesinde bulunabilmeyi tamamen Türk milletine borçlu olan, sözde din kardeşlerimiz gibi görünen ülkeler bile karşımıza geçtiler. Suudi Arabistan’ı, Mısır’ı bir kenara bıraktık, Birleşik Arap Emirlikleri gibi uyduruk devletler bile açık ve aleni düşmanlık ediyor, arkadan vurmak için sıraya giriyorlar. Azerbaycan’ın şu anda yaşadığı çok mu farklı? İran’da 35 milyon Azerbaycan Türkü yaşıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar