Sarıkamış Harekâtı Osmanlının son kurtuluş ümidiydi

Enver Paşa bizim yurdumuzu işgalden, bizim dedelerimizi esaretten kurtarmaya gidiyordu. Sonuç alınamamış da olsa, sadece bu niyetinden dolayı kendisine müteşekkiriz.

'Sarıkamış Harekâtı' Türk tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. 105’inci yılında bulunduğumuz bu harekâtı ön yargılarla, ideolojik saplantılarla değerlendirmek, şanlı geçmişimize de, 90 bin şehidimize de büyük saygısızlık ve haksızlıktır. Dedesi de bu savaşa katılmış, çocukluğunu, gençliğini bu savaşın yapıldığı coğrafyayı karış karış tanıyarak geçirmiş bir Sarıkamışlı olarak, doğru bilgiye ulaşmayı ve bunu kamuoyu ile paylaşmayı her zaman bir görev bildim. Objektif bir bakış açısıyla, bilgi ve belgelere dayalı olarak, zamanın ruhuna ve tarihi gerçeklere uygun yazı dizileri hazırladım ve bunlar gerek çalıştığım gazetelerde, gerek çeşitli dergilerde yayınlandı. Bu yazı dizilerinden birisi de gazetemiz TÜRKGÜN’ün arşivinde mevcuttur.

KARALAMALAR KASITLI

Enver Paşa ile ilgili saplantılı ön yargılar, bu harekâtın doğru anlatılmasını da, anlaşılmasını da büyük ölçüde etkilemiştir. Yıllardır özellikle sol medya ve şartlanmış sözde uzmanlar kasıtlı biçimde bir karalama ve kötüleme kampanyası yürüttüler. Enver Paşa’nın Turan hedefi, bu güruh için daha en başta affedilmez bir hata olarak görülüyor ve zaten her şey burada bitiyor. 

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar