Ekrem İmamoğlu'na tek bir soru soruyorum

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçim tarihi yaklaştıkça, CHP ve yancılarının telaşı da artıyor...

Seçimin tekrarına sebep olan gelişmelerin izahını yapamadılar. Sadece itiraz ediyorlar ki, CHP’nin siyasetteki varlığı tamamen her şeye itiraz etmeye, bozmaya, kriz çıkarmaya ve hatta mümkünse darbeye yol açmaya dayalıdır. Milletten alamadıkları iktidarı hep olağanüstülüklerde aramışlardır, yine öyle oluyor. Bir şeyler anlatıyorlar, ama ne söyledikleri, ne istedikleri belli değil. Aynı ezberleri tekrarlayıp duruyorlar. Bir mağduriyet algısı oluşturmaya ve bunu millete dayatmaya uğraşıyorlar. Oysa, konuşulması gereken, izaha muhtaç çok şey var ve bunlardan kaçamazlar.

EZBERLENMİŞ CÜMLELER

Ekrem İmamoğlu’nu televizyon programlarında gazetecilerin karşısında izledik. Ne diyeceğini, iddiasının ne olduğunu anlamaya çalıştık. Hadi diyelim ki, biz tarafız ve İmamoğlu konusunda ön yargılıyız. Kendi yandaşı olan veya vicdan sahibi birisi çıksın, bu konuşmalardan ne anladığını, neyi beğendiğini, seçilmesi durumunda İstanbul için neden ve nasıl faydalı olacağını bize bir anlatsın da duyalım. Ezberlenmiş cümleler, mağduru oynama gayretleri, artık yalama olmuş ve hiçbir inandırıcılığı kalmamış içi boş iddia ve yakıştırmalar dışında bir şey duyan, gören varsa beri gelsin. İstanbul gibi devasa sorunları olan bir dünya şehrini böyle bir zihniyete, böyle bir acemiye, böyle bir yetersizliğe teslim etmek, kelimenin tam anlamıyla felaket olur.

NEYİ KONUŞACAKSINIZ?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar