Ambargo değil düşmanlık

Her ambargoyla bizi daha da hırslandırdılar. Aslında bize iyilik ediyorlar. Yine öyle olacak. Kötülükleri, düşmanlıkları, rezillikleri, ikiyüzlülükleriyle baş başa kalacaklar.

Televizyonların haber kanallarında geçen altyazı, “ABD, CAATSA kapsamında Türkiye’ye S-400’ler konusunda ‘sınırlı yaptırım’ uygulama kararı aldı” şeklindeydi. Ayrıntılar gelince, S-400 almış olmamızın sadece bir bahane olduğu, asıl rahatsızlığın Türkiye’nin artık kendi göbeğini kendisinin kesmesi ve savunma sanayiinde yaptığı büyük ve ileri atılımlar olduğu ortaya çıktı.

SİLKİNİP AYAĞA KALKTIK

Bir defa daha gördük ve anladık ki, ABD’nin de, AB ülkelerinin de, İran ve Arap devletlerinin de Türkiye ile meseleleri en basit anlamıyla kıskançlık ve korkudur. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte tarihten gelen sorumluluklarını hatırlamış, lider ülke yolunda sağlam ve emin adımlar atmış, silkinip ayağa kalkmış, titreyip kendine dönmüştür. Akdeniz’den Libya’ya, Suriye’den Azerbaycan’a, Kıbrıs’tan Afrika’ya bize verilene razı olmuyor, hakkımızı, hukukumuzu, menfaatlerimizi sonuna kadar koruyor, peşinden gidiyor ve gereğini yapıyoruz. Bunu yaparken kimseye eyvallah etmiyor, kimsenin ne dediğine, ne yapacağına bakmıyoruz. Kendi işimizi kendimiz görüyoruz. Kimseden bir şey istemiyor ve beklemiyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar