‘Yalnız ve güzel ülkem’den işbirliği ve dayanışmaya...

Yazı programımda bugün dünya üzerinde işbirliği ve dayanışmayı gündeme getireceğim ve AKP’nin yarattığı “yalnız ve güzel ülkem”i özellikle de Ortadoğu’da yıkacak...

Yazı programımda bugün dünya üzerinde işbirliği ve dayanışmayı gündeme getireceğim ve AKP’nin yarattığı “yalnız ve güzel ülkem”i özellikle de Ortadoğu’da yıkacak “bir dayanışma ve işbirliği” düşüncesiyle sürdürüyorum.
Avrupa Birliği modelini, insanlığın ve ülkeler geleceğinin umutlu bir laboratuvarı olarak gördüm hep. Bu modele “barış içinde dönüşüm - evrimleşme” örneği gözüyle baktım..
Ortak bir gelecek.. Ortak bir refah.. Ve bir “Değerler Avrupası”.
Hâlâ öyle bakıyorum.
İtirazlarda bulunanlar var. Benim de itirazlarım var ama bu yazıda amaç AB eleştirisi değil.
100 milyonu aşkın insanın öldürüldüğü iki dünya savaşı bu topraklarda çıktı. AB, üçüncü büyük savaşı önlemenin de adıdır. Savaş çıkartacak aşırı bir milliyetçiliği önleyecek bir yapı var orada. Belki bu doğrultuda yapının ve ortak değerlerin giderek güçlendirilmesi gerekir. Bugünkü “muhafazakâr” dalganın güncel özel nedenleri var. Bir başka konu.
 
Üç önemli yaklaşım modeli
Bu yazı kapsamında vurgulamak istediğim, bir Avrupa dayanışması ve işbirliğidir. Bir ayağı önemli ölçüde Ortadoğu’da olan ve en çok oradaki gelişmelerden ulusal ölçekte en çok etkilenen Türkiye, bölgede nasıl bir politika izlemeli?
Temel soru budur ve “reel politika” açısından bir değerlendirme yapmak zorundasınız. Hayallerle değil, gerçeklerle ilgilenerek.
1) Bazı şeyler var, önüne geçemezsiniz.
2) Bazı şeyler var size zarar vermeyecek şekilde etkileyebilirsiniz.
3) Bazı şeyleri de doğrudan tasa...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Önce AKP/FETÖ, şimdi AKP/MHP 16 Mayıs 2024 | 84 Okunma Kavala’ya özgürlük mü ve veya yeni bir sürek avı mı 14 Mayıs 2024 | 170 Okunma Bir bilek güreşi mi, RTE ve Özgür Özel 13 Mayıs 2024 | 400 Okunma Boşuna kürek çekiyorsun milli eğitim bakanı 12 Mayıs 2024 | 477 Okunma 1.5 milyarlık İslam dünyası ve minicik Filistin 09 Mayıs 2024 | 322 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar