Siyaset ve milletinin derdiyle dertleneni seçmek

Hakikatin asla değişmeyeceğini, ama onunla ilişkilerimizin değişmesi nedeniyle ilgili yorumlarımızın değişebileceğini büyüklerimizden öğrendik. Benzer bağlamda, birilerinin davranışlarına göre...

Hakikatin asla değişmeyeceğini, ama onunla ilişkilerimizin değişmesi nedeniyle ilgili yorumlarımızın değişebileceğini büyüklerimizden öğrendik.

Benzer bağlamda, birilerinin davranışlarına göre hakikati değil, hakikate göre birilerinin davranışlarını değerlendirmek gerektiğini de yine bize öğreten büyüklerimizdir.

Yeni bir siyasi seçimin arifesindeyken, aynı zamanda düşünme ve davranış için ahlaki bir eşik de oluşturan bu değerli bilgilerin ışığında siyaset ve ahlakla ilişkimiz üzerine düşünürken, bundan önceki Cumhurbaşkanlığı seçimi münasebetiyle bu sütunda yazdığım bir yazıya yeniden başvurunca o değişmeyen hakikatle doğru ilişki kurmamı sağlayan büyüklerimi rahmetle yad ettim.

Söz konusu yazı -küçük tashihlerle- şöyleydi:

“Hayata dair her ilişki siyaset kelimesiyle tanımlanır, çünkü hayat bir ilişkiler toplamıdır ve ilişkiler kurgulanmayı gerektirir.

İlişkilerin kurgulanma (siyaset) esasının (tarzının, normunun) belirlenmesini ise ahlâk yoluyla gerçekleştiriyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi 02 Mayıs 2024 | 392 Okunma İslâmî hareketten kavramlar savaşına… 30 Nisan 2024 | 138 Okunma İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 161 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 102 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar