Hat ve Hilye-i Şerife Sempozyumu’nun ardından

Bir önceki Cuma günü, CRR konser salonunun fuayesinde Uluslararası Hilye-i Şerife Yarışması’na katılan eserlerin hem sergisi açıldı hem de yarışmada dereceye girenlerin ödülleri...

Bir önceki Cuma günü, CRR konser salonunun fuayesinde Uluslararası Hilye-i Şerife Yarışması’na katılan eserlerin hem sergisi açıldı hem de yarışmada dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Cumhurbaşkanımızın açılışına ve ödüllerin sahiplerine sunulmasına iştiraki nedeniyle haber olabilen bu etkinliğin hemen ardından iki gün boyunca da İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı’nca tertip edilen Hat ve Hilye-i Şerife Sempozyumu yapıldı.

Ancak bu sempozyum aynı zamanda  sanata gösterilen yoğun ilgiyi tüm gerçekliğiyle faş etmesi bakımından herhangi bir haberin konusu olmadı.

Yapmak zorunda kaldığım bu ironiden hareketle şunu da söylemeliyim.

Sempozyumun, benim de katıldığım değerlendirme oturumunda ilgili vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Çebi, geleneksel sanat eserlerinin tedavül sorunlarından, bu eserlere karşı halen devam ede gelen kültürel yabancılaşmaya kadar gündelik gerçeklikleri efradını cami ağyarını mani bir şekilde anlattı.

Çebi’nin dile getirdiği problemler çok ağırdı çünkü, o, söz konusu işlere “para veren” biri olarak konuşuyordu. Paranın söz konusu olduğu yerde şanlı sanatımız türünden yürüyen tiratlara, hamasete, romantizme, güzellemelere yer kalmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 93 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 964 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar