Göz, görme ve görü

İhsan Fazlıoğlu Hocamız, Klasik Düşünce Okulu’nda, her Cuma saat 18:00’de İbnü’l-Heysem’i anlatıyor.Fazlıoğlu’nu, önceden kararlaştırıldığından iptali mümkün...

İhsan Fazlıoğlu Hocamız, Klasik Düşünce Okulu’nda, her Cuma saat 18:00’de İbnü’l-Heysem’i anlatıyor.

Fazlıoğlu’nu, önceden kararlaştırıldığından iptali mümkün olmayan şahsi programlarım yüzünden bizzat dinleyemediğim için büyük bir üzüntü duyuyorum ve bu üzüntümü malum eksikliğimle birlikte (bizzat dinlemenin keyfini ve bereketini tam veremese de) o sohbetlerin videolarını izleyerek gidermeye çalışıyorum.

Öncelikle Fazlıoğlu, akademik söyleyişle bir bilim felsefecisidir; bu felsefeyi matematik ve fizik esasından olduğu kadar Fıkıh, Kelam, Felsefe, Tarih ve ahlak ilimleriyle, İslami bilimler esasında anlatabilen müstesna bir isimdir.

İbnü’l-Heysem’e gelince.

O, camera obscura’yı (ilk-el fotoğraf makinasını) icad eden isimdir.

Gerçi Fazlıoğlu’nun Klasik Düşünce Okulu’ndaki ilk sohbetinde de vurguyla belirttiği gibi, birinin felsefeci, diğerinin matematikçi olduğu sanılan iki İbnü’l-Heysem var. Bunların çalışmaları nerede bitişiyor, nerede ayrılıyor, diğer bir söyleyişle hangi iş ve nazariyat hangisine aittir tam olarak bilinemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 93 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 966 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar