Görüşünü söylemekle teröristi korumak arasındaki fark

Suriye sınırımızın, Amerika tarafından bizzat yönetilen / desteklenen terörist grupların tasallutundan emin hale getirilmesi için başlatılan Afrin Harekatı sürerken, bundan hareketle düşünce...

Suriye sınırımızın, Amerika tarafından bizzat yönetilen / desteklenen terörist grupların tasallutundan emin hale getirilmesi için başlatılan Afrin Harekatı sürerken, bundan hareketle düşünce özgürlüğüne (ya da hakkına) yaslanılarak ileri sürülen ilgili görüşlerin asıl istikameti ve maksatları da netlik kazanmaya başlıyor.

Bizim toplumumuz bidayetinden beri siyaset konuşmayı, kahvehane sohbetlerinde iktidarı yıkıp, yeniden kurmayı; muhtelif kararları nedeniyle devleti çekiştirmeyi pek sever.

Çünkü görünebilir (gazete haberlerinden okunabilir) olan hal ve hadisat, fertler tarafından bir şekilde kendilerini doğrudan ilgilendiriyor yanılsamasını doğurduğundan, herkes kendi yararını merkeze aldığının farkında bile olmaksızın konuşmayı bir tür meslek haline getirmiştir.

Üstelik televizyon ekranlarında, her konuya maydanoz olmayı itiyat haline getirmiş, sözüm ona çok yönlü uzmanların gece gündüz car car konuştukları bir devirde, vatandaştan susmasını beklemek de zaten makul değildir. 

Ancak, zikrettiğimiz sosyolojik gerçekliğe de bağlı olarak, düşünce özgürlüğünü kullanmanın, muhalefet etme hakkının giderek Türkiye’nin düşmanlarına arka çıkmada, devlete ihaneti gölgelemede etkili bir istismar tarzı haline geldiği de dikkatli gözlerden kaçmamaktadır.

Vaktaki, Afrin Harekatı’nın, aynı zamanda Amerika’nın burnuna vurulmasına vesile oluşuna parmak basarak, onun için ayrıca bir destan vurgusuna gerek olmadığını söylemek, aşırı zafer övgüsünün ilerleyen süreçte aleyhimize kullanılabileceği endişesini dile getirmek bir görüş ileri sürmektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 93 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 966 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar