Morale “evet” rehavete “hayır”

29 Mayıs günü Atatürk Havalimanı'nda (AHL) gerçekleşen görkemli tören, Türkiye'nin siyasi dinamikleri ve milletin tercihleri açısından oldukça dikkate değer mesajlar içeriyordu. Eski havaalanının...

29 Mayıs günü Atatürk Havalimanı'nda (AHL) gerçekleşen görkemli tören, Türkiye'nin siyasi dinamikleri ve milletin tercihleri açısından oldukça dikkate değer mesajlar içeriyordu.
Eski havaalanının, dünyanın sayılı kent parklarından birine yani "Millet Bahçesi"ne dönüştürülecek olması, neden CHP'nin ve bilhassa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bu kadar tepkisini çekti?
Cevapları arka arkaya sıraladığımızda görünen manzara şöyle:
Atatürk ismi etrafında yeniden polemik üretmek.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 8-9 yıl önce söz verdiği projeye dönük karşıtlık üretmek suretiyle ideolojik taban konsolidasyonuna yönelmek.
Havalimanının, eski haline dönüştürüleceği vaadi ile İstanbul...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasi mahalleler hareketli 27 Nisan 2024 | 109 Okunma Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 324 Okunma Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 214 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 384 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar