Huylu huyundan vazgeçerse Külliye’den açık çek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 29 büyükşehir belediye başkanı ile Külliye'de gerçekleştirdiği toplantı, yeni dönem siyaseti açısından mesajlarla doluydu. (Hatay Belediye Başkanı yurtdışında bulunduğu için katılamadı.)

Toplantının formatı ve Erdoğan'ın üslubu, AK Parti'nin ilk hükümet yıllarını çağrıştırıyordu. Yeni bir sayfa açmaya istekli AK Parti kadroları, 2002 şartlarında müesses nizamının temsilcisi olduğunu zannedenlere hiç olmazsa "milletin kaderini ilgilendiren konularda" birlikte çalışmayı önermiş, lakin locaların ve vesayet lobilerinin etkisinde kalan eski kafalar bir ileri adım atmamıştı. Bu ve benzeri ayak sürümeler karşısında da Erdoğan, -yalnız kalsa da- doğru bildiği yolda ilerlemeyi tercih etmişti. Dün, Cumhurbaşkanı'nın konuşmasına yansıyan bir cümlenin altını özellikle çizmekte yarar görüyorum:
"Siyasi olarak elbette farklı görüş ve duruşlara sahip olabiliriz ama ülkemizin ve milletimizin âli çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebileceğimize inanıyorum!"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 320 Okunma Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 212 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 384 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar