Cumhurbaşkanı... Merkez Bankası... Süreç yönetiminin altın kuralları...

Kabul edelim ki Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, kamuoyu ve medya önündeki ilk sınavını başarıyla verdi. Performansı etkileyiciydi. Nitekim Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nın ardından yapılan...

Kabul edelim ki Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, kamuoyu ve medya önündeki ilk sınavını başarıyla verdi. Performansı etkileyiciydi. Nitekim Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nın ardından yapılan yorumlar da oldukça olumluydu. Ama Türkiye tecrübesi esas alınırsa, tek kişi üzerine oyun kurmaya hevesli piyasa aktörlerinin gazına da gelmemek gerekiyor! Elbette, nedenlerini izah edeceğim ama önce gözlemlerimi paylaşayım:
Sn. Başkan, görevi üstlenmeden önce, Türkiye ekonomisinin gerçeklerini, siyasi dinamikleri ve Merkez Bankası'nın kadrosunu iyi çalışmış.
Sunumunda... Öne çıkarılan başlıklardaki seçicilik, farklı hedef kitle ve ilgi alanlarına dokunuş, anlatımda akıcılık ustacaydı.
İzleyenleri belli bir alana odaklamayı aynı zamanda polemikten uzak durmayı hedefliyordu.
Düne takılıp kişisel konularda patinaj yapmak yerine ileriye bakmayı esas alıyordu.
Muhtemel sorulara ve soru soracak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette yankı odalarından çıkma zamanı... 04 Mayıs 2024 | 101 Okunma MHP ile konuşmak... 02 Mayıs 2024 | 438 Okunma İstihdam ve rekabet gücü için ortaklık 30 Nisan 2024 | 1.346 Okunma İYİ Parti... Acil yoğun bakım! 28 Nisan 2024 | 655 Okunma Siyasi mahalleler hareketli 27 Nisan 2024 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar