Başörtüsü... Cemevi... Hesabilik... Hasbilik...

Şimdi tutup -malûm çevrelere bakarak- niyet okuması yapacak, samimiyet testi uygulayacak değiliz. Ama "hesabi" olanla "hasbi" olanı ayrıştırmak için yeterli tecrübe ve birikime sahibiz. Aslında mesele... Cumhuriyetin kurucu partisi...

Şimdi tutup -malûm çevrelere bakarak- niyet okuması yapacak, samimiyet testi uygulayacak değiliz. Ama "hesabi" olanla "hasbi" olanı ayrıştırmak için yeterli tecrübe ve birikime sahibiz.
Aslında mesele...
Cumhuriyetin kurucu partisi olduğunu savunan CHP'nin, iktidar olabilme uğruna geçirdiği dönüşümle ve karşısında yıllardır iktidar olabilen siyasal ekiplerin özgün başarısı ile ilgili.
Şimdi, CHP derken...
Makbul ve formatlı vatandaş dayatmasının genetik mirasını iliklerinde hisseden, Anadolu irfan geleneğinden kopuk, soldan sağa yalpalayan, yapacakları için geç kalan, yaptıkları ile yüzleşmekten kaçınan bir siyasal karakterden mi bahsediyoruz?
Yoksa...
Antiemperyalist, reformcu, kalkınmacı, halkçı, inanç başta olmak üzere her alanda özgürlükçü, geniş kitleleri ikna etmeye kararlı yepyeni bir zihni açılımdan mı söz ediyoruz?
Bu, öylesine hassas ve belirleyici bir eşik ki...
CHP; siyasal arka bahçesinde Alevi yurttaşlara bilâ bedel kiracı olarak yer açar, soyut düzlemde "elde var...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette yankı odalarından çıkma zamanı... 04 Mayıs 2024 | 101 Okunma MHP ile konuşmak... 02 Mayıs 2024 | 438 Okunma İstihdam ve rekabet gücü için ortaklık 30 Nisan 2024 | 1.346 Okunma İYİ Parti... Acil yoğun bakım! 28 Nisan 2024 | 655 Okunma Siyasi mahalleler hareketli 27 Nisan 2024 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar