Dün değil yarın

Sanılıyordu ki 16 yıllık iktidar döneminden sonra yeni şeyler söylemek, yeni projeler sunmak, yeni Türkiye ideali anlatmak pek de kolay olmayacak! Oysa öyle olmadığı görüldü. Önceki gün açıklanan 360...

Sanılıyordu ki 16 yıllık iktidar döneminden sonra yeni şeyler söylemek, yeni projeler sunmak, yeni Türkiye ideali anlatmak pek de kolay olmayacak!

Oysa öyle olmadığı görüldü. Önceki gün açıklanan 360 sayfalık AK Parti Seçim Beyannamesi'nin de teyit ettiği gibi "Daha yapacak çok iş var!" Lakin... Geçmişte yapılanları hatırlatmak kadar yarın yapılacakları sıralamak, yani icraat çerçevesi ile vaatler bütününe geniş kitleleri ikna etmek "Güçlü Liderlik" gerektiriyor.

Ve bugün, 59 milyon seçmen bir büyük tercihle karşı karşıya bulunuyor.

Ya "Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye" hedefinin hayata geçmesine oy verecek ya da tepkiselliğe, duygusallığa, ideolojik karşıtlığa teslim olarak bir büyük "belirsizliğe..."

Kabul edelim ki Türkiye'nin bir "Fetret Devri'ne!" tahammülü yok. AK Parti ve liderine yöneltilecek her eleştiri günün sonunda bir muhasebeye tabi tutulduğunda veya ülkenin geleceği adına değerlendirildiğinde "sağduyu ağır basacak!"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasi mahalleler hareketli 27 Nisan 2024 | 8 Okunma Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 320 Okunma Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 212 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 384 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar