Yerli ve milli komutan kriteri

15 Temmuz darbe girişiminin durdurulmasında kritik rol oynayan Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın görev yeri değişimi kamuoyunda merakla ve bir dizi spekülasyonla karşılandı. Esasen Zekai Paşa ile ilgili...

15 Temmuz darbe girişiminin durdurulmasında kritik rol oynayan Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın görev yeri değişimi kamuoyunda merakla ve bir dizi spekülasyonla karşılandı.
Esasen Zekai Paşa ile ilgili değişik yorum ve iddialar daha geçen yıldan başlamıştı.
Burada tek tek saymanın, spekülatörlerin gizli amaçlarına katkı vermekten başka anlamı olmayacak yığınla husus dile getirilmişti.
Bunların altının boş çıktığı, Paşa'nın belirli çevreler tarafından özellikle hedef alındığı sonradan anlaşıldı.
Sorumlu bir mevkide olduğu ve darbe yargılamaları devam ettiği için günü gelince Aksakallı'nın da belli bir çerçevede konuşması gerekecektir.

***

Aksakallı ile ilgili kararı, siyasi otoritenin tercihi olarak görmek durumundayız.
Lakin bu karara etki eden unsurları da göz ardı edemeyiz.
Zira Aksakallı kararı askeri cephede bir tür fay hattı kırılması gibi görülebilir.
Bunun anlamı, ana sarsıntıyı aratmayacak ölçüde artçı şokları bekleme halidir. Kuşkusuz kişiler, kurumların önüne geçmemelidir.
Bu ilke Aksakallı Paşa için de geçerlidir.
Ama Aksakallı hükmü, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde dengelerin tesis edilmesinin beklenenden uzun süreceğine işaret etmektedir.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 292 Okunma Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 211 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 383 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar