Emre Mor ve Arda Turan!..

Biri 21 yaşında, “Borussia Dortmund / Celta Vigo’da üç sezonluk başarısız sürecin sonunda”, Galatasaray’a geldi. “Yıllardan beri”, Galatasaray’ın ve Fatih Terim’in “transfer listesinde”...

Biri 21 yaşında, “Borussia Dortmund / Celta Vigo’da üç sezonluk başarısız sürecin sonunda”, Galatasaray’a geldi. “Yıllardan beri”, Galatasaray’ın ve Fatih Terim’in “transfer listesinde” idi. Ne var ki, “özel hayatındaki dengesizlikler” sebebiyle, “Dünya yıldızı olacak” bu genç Türk, “zirvelere tırmanırken” hızla eteklere yuvarlanmıştı!..
Öteki 32 yaşında, Atletico Madrid (çok başarılı) / Barcelona (Başarısız) yedi sezonluk bir dönemden sonra, Galatasaray’a gelemedi. Galatasaray’da “çok başarılı bir süreç geçirmiş”, kaptanlık yapmış, İspanya’ya “büyük paralarla ve umutlarla gitmiş”, orada “Dünyanın en büyük üç takımından birinde “futbolun zirvesine” çıkmıştı. Ama “özel hayatı” sebebiyle ve “hızla” şöhretin de, futbolun da eteklerine yuvarlanmış, Başakşehir’de oynadığı süreç onun yukarılara tırmanmasına yetmemişti!..
Emre Mor transferi, spor medyamıza “büyük sürpriz oldu” ve “ancak İstanbul’a geldiği zaman “fark edildi!..”
Hâlbuki “Fatih Hoca ile görüşmek istediğini, Galatasaray’da oynamak istediğini ve de randevu istediğini” bu ayın ilk günlerinde Galatasaraylı yöneticilere ve Fatih Hoca’ya bildirmişti. Hoca önce “Ben transfer işine, futbolcularla bire bir görüşerek girmem. Emre Mor, şu anda ‘öncelikli’ listemde yok” demişti. Emre, “Beni millî takıma alan, büyük destek veren Fatih Hoca’mla beni mutlaka görüştürün, tekrar futbola dönmek istiyorum” haberini göndermeye devam ve randevu istemekte ısrar etmişti.
Sonunda Fatih Hoca da yumuşayarak “Pazartesi günü gelsin, görüşelim; Galatasaray’da oynamak istiyorsa, Galatasaray’ın ve benim şartlarımda olacak, yoksa hiç gelmesin” demişti.
Emre Mor geldi, “hocayla görüştü”; hoca ona dedi ki; “Önce oynarsın, sonra paranı alırsın, oyna sen dört iste biz beş verelim. Ama oynayacak, eski Emre Mor, hatta daha ilerisi olacaksın!..”
Emre Mor, hocasının ve Galatasaray’ın bütün şartlarını kabul etti, transfer bitti. Şimdi ben diyorum ki; “Ey Galatasaraylılar, şart ortada; sahalara, ‘eğer özel h...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar