İslam âlemi toparlanmalı

İslam âleminin tümü olarak bizler günahlarımızın ve isyanlarımızın karşılığı olarak başkalarının zulmüne muhatap oluyoruz. Hz. Peygamber (s.a.v.) asırlar öncesinden ilan etti; bu...

İslam âleminin tümü olarak bizler günahlarımızın ve isyanlarımızın karşılığı olarak başkalarının zulmüne muhatap oluyoruz.
Hz. Peygamber (s.a.v.) asırlar öncesinden ilan etti; bu ümmet düşmanlarının gücünden değil, kendi aralarındaki ihtilaflardan ötürü güç ve kudretlerini kaybedeceklerdir.
'İnsanların bizzat kendi işledikleri yüzünden karada ve denizde fesat belirdi ki 'Allah, yaptıklarının bir kısmını onlara tattırsın.
Belki de (tuttukları kötü yoldan) dönerler.' (Rum Suresi, 41) "Bozgunluğumuzun sebebi kendi fesadımız ve günahlarımızdır. Allah hiçbir kula zulmetmez.
İnsanlar kendi nefislerine zulmediyorlar." (Yunus, 44) Ama henüz vakit var. İş işten geçmiş değil.
Çünkü Rum 41. Ayet'te 'belki dönerler' buyuruluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bizi aldatan bizden değildir 26 Nisan 2024 | 108 Okunma Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar