F. Gülen’in ‘özgüven’ inşası üzerine

Basına bakarsanız, FETÖ ile mücadele her alanda sürüyor. Devletin ilgili kurumları yakın takipte. KHK yayımlanıyor, örgütle bağı olanlar kamudan çıkarılıyor.Ancak FETÖ cenahında ilginç...

Basına bakarsanız, FETÖ ile mücadele her alanda sürüyor. Devletin ilgili kurumları yakın takipte. KHK yayımlanıyor, örgütle bağı olanlar kamudan çıkarılıyor.
Ancak FETÖ cenahında ilginç gelişmelere tanıklık ediyoruz. Çoğu nedamet göstermek yerine, “özgüven” patlaması yaşıyor. Söz konusu gelişmeye sosyal medyadan mahkeme salonlarına, kapılı kapılar ardından yurt dışındaki farklı mahfillere kadar geniş bir alanda tanıklık ediyoruz. Bu nedenle, “özgüven” konusu mercek altına alınmayı hak ediyor. 

Özgüveni artıran birinci nedenin FETÖ’nün yurt dışından aldığı destek, gördüğü itibar olduğunu söyleyebiliriz. Destekler, Türk hükümetine duyulan tepkiden inşa edilmiş grup itibarına, “kurban” grup kimliğinden “ılımlı İslami hareket” tanımlamasına kadar geniş bir yelpazede yorumlanabilir. Sebep ne olursa olsun, yurt dışı destek özgüveni artıran en büyük faktör.   

Yine doğrudan FETÖ ile ilişkili olmasa bile, hükümetin diğer ülkelerle yaşadığı krizler, yaratılan/üretilen imaja dair tartışmalar Gülen ve taifesi tarafından kendi hesaplarına artı puan olarak yazılmaya devam ediyor. Sonuçta gerilim ve krizler, “Ülke iyi yönetilemiyor” teziyle FETÖ’cülerin geleceğe dair hikâye tasarımında umut üreten önemli bir kaynağa dönüşüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çin-İran ilişkilerine dair 14 Temmuz 2020 | 2.454 Okunma Çin ve Doğu Türkistan 10 Temmuz 2020 | 3.256 Okunma Türkiye’nin Libya hamlesi politik düzeyde taşları yerinden oynatırken 07 Temmuz 2020 | 3.463 Okunma ‘Centilmenler’ başkalarına ait mektupları okumazlar mı? 30 Haziran 2020 | 2.232 Okunma ABD ve AB “yıllık terörizm raporlarını” birlikte okumak 26 Haziran 2020 | 2.458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar