Şiirin Atlıları

Konu şiir olunca hâlâ mesafe tanımaz bir ruha bürünebiliyorum. Bir bakıyorum ki çantam hazırlanmış bile. Düşmüşüm yola.Bu geçecek bir hastalık değil. Ruha şifa veren, gönlü...

Konu şiir olunca hâlâ mesafe tanımaz bir ruha bürünebiliyorum. Bir bakıyorum ki çantam hazırlanmış bile. Düşmüşüm yola.

Bu geçecek bir hastalık değil. Ruha şifa veren, gönlü hoşnut eden bir bahar esintisi. Hem de mevsim ne olursa olsun.

Değerli şair ağabeylerim Adem Turan ve Özcan Ünlü’nün birlikte hazırladıkları ve beş yılı geride bırakan Şiirin Atlıları programının yeni dönem ilk konuğu olmak için İstanbul’daydım. Program İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın himayesinde gerçekleşiyor. Mekânımız Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi.

Programı yapacağımız isimler Adem Turan ve Özcan Ünlü olunca gönlüm rahat bir şekilde hazırlandım programa. Yirmi yılı aşan bir süredir tanıştığım iki şair büyüğüm ile aynı sahnede gönül sohbeti yapmak benim için tarih şeridime düşülen çok önemli bir nottu.

Özcan Ünlü ile yüz yüze ilk defa Ordu Şiir Akşamları’nda tanışmıştık; sene 1996. Adem Turan ile 1998’de tanışmıştık. Kendisi Yozgat Akdağmadeni’nde çalışıyordu. Bir gün Tokat’a çıkıp gelmişti Artık Kuşlarını Uçur şairi.

Aradan geçen bunca seneye rağmen her gün daha da artan bir muhabbetle dostluğumuz devam ediyor bu iki güzel insan ile. Daha da çoğalacak dostluğumuz inşallah. Çünkü gönüller bir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.801 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 147 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 244 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar