Sakarya'da Şiir Vakti

Adı şiirlere en çok yakışan şehirlerdendir Sakarya. Benim içinse baştan sona bir şiirdir bu şehir. Çocukluğumun, gençlik yıllarımın şahidi bir şehirde şiir okumak da ayrı bir mutluluk oldu...

Adı şiirlere en çok yakışan şehirlerdendir Sakarya. Benim içinse baştan sona bir şiirdir bu şehir. Çocukluğumun, gençlik yıllarımın şahidi bir şehirde şiir okumak da ayrı bir mutluluk oldu benim için.

17. sine ulaşan Sapanca Şiir Akşamları için Sakarya’daydık Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından gelen şairler ile.

Adı Sapanca olan bu etkinlik artık Sapanca’yı aşmış ve birkaç yıldır Sakarya’nın birçok yerinde yapılan etkinliklerle şehri tam anlamıyla temsil eder hale gelmiş, bu değişim güzel de olmuş.

Sakarya Üniversitesi’nde yapılan açılış ile başlayan etkinlikler okullardaki okur-yazar buluşmaları, Ofis Sanat Merkezi, Taraklı ve Sapanca’da şiir okunmaları ve final programı ile şiir dolu vakitleri hem şairlerin hem de Sakaryalıların yaşamasını sağlamış oldu.

Ben okul programlarını çok önemsiyorum. Şiir programlarının sadece şiir okumaktan ibaret olmadığını göstermesi anlamında okul programları çok önemli. Biz Adem Turan, İtalya’dan Giovanna Mulas ve Arjantin’den Gabriel Impaglione ile Sapanca’da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle buluştuk. Son derece keyifli bir programdı.

Öğrencilerin programa sıkı hazırlanması, programı ilgiyle takip etmeleri, sordukları birbirinden değerli sorular bizleri ziyadesiyle memnun etti. Okul idaresini, öğretmenlerimizi ve öğrenci kardeşlerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Giovanna Mulas’ın şu itirafı ise Sapanca Şiir Akşamları’nın bir kazancı olarak kayıtlara geçmeli; “Türkiye’ye gelirken birçok önyargım vardı. Tedirgindim. Buraya geldim ve gördüm ki Türkiye İtalya’dan daha özgür ve yaşanası bir yer.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.801 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 147 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 244 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar