Nasıl okur oldum?

Üçüncü sınıfa geçtiğim yıl annem raftan Minyeli Abdullah’ı indirdi, bana verdi. “Hadi bu kitabı bize oku.” dedi. Anneannem ile birlikte pür dikkat beni dinlemeye başladılar. Ben de en güzel...

Üçüncü sınıfa geçtiğim yıl annem raftan Minyeli Abdullah’ı indirdi, bana verdi. “Hadi bu kitabı bize oku.” dedi. Anneannem ile birlikte pür dikkat beni dinlemeye başladılar. Ben de en güzel okuyuşum ile kitabı her gün okudum. Daha sonra sırasıyla diğer kitapları ben okudum, onlar dinledi.

Kitaplar bitince babam akşam gelirken elinde yeni bir kitapla çıkageldi. Ahmet Günbay Yıldız, Şule Yüksel Şenler, Muzaffer İzgü, Kemalettin Tuğcu kitaplarını beni bir film izler gibi gözlerini kırpmadan dinleyen anneme ve anneanneme kitapları okudum. Ahmet Günbay Yıldız ile ağlayıp Muzaffer İzgü’nün Ökkeş serisi ile kahkahalara boğuldular.

İlkokul bitip de ortaokula geçince kaydolduğum Adapazarı İmam Hatip Lisesi’nin ortaokul kısmında özellikle ağabeylerin dilinde Sakarya Türküsü, Çile, Bayrak, Naat gibi şiirler dolanıyordu. Sakarya’da yaşıyorduk ve Sakarya Türküsü şiiri o şehrin insanları için eşsiz bir değere sahipti. Okuduğum sayısız romanın yanına şiirleri de koymaya Necip Fazıl ile başlamıştım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.801 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 147 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 244 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar