Ramazanı ihya edelim

İçimize dolup taşan gürültünün ortasında sessizce gelip gönül hanemize dayandı ramazan. Bunca gürültüyle sarsılan içimizin onarılmaya en çok ihtiyaç olduğu bir zamanda gelen ramazanda...

İçimize dolup taşan gürültünün ortasında sessizce gelip gönül hanemize dayandı ramazan. Bunca gürültüyle sarsılan içimizin onarılmaya en çok ihtiyaç olduğu bir zamanda gelen ramazanda evimizin, gönlümüzün kapısını sonuna kadar açmamız için büyük bir fırsat daha yokladı bizleri. Kavuşturana şükürler olsun.

Ne büyük fırsattır ramazan hepimize. Müjdelenmiş bir ayda ruhumuzu arındırmak için bize sunulan bütün nimetleri sonuna kadar değerlendirenlerden olmak için sıradanlaşan bütün telaşları terk etmenin zamanı geldi.

Ramazanı ihya etmek gerek. Hem de hayatın her alanında. Sıradanlaşan hayatımızda ramazanı bütün sıradanlıklardan kurtarmak için bütün hücrelerimizi bu kutlu aya ayarlamamız şart.

Uzun yıllardır ramazan akşamları şehirlerde farklı etkinliklerle doldurulmaya çalışılıyor. Ramazanın ruhunu incitecek her türlü etkinlik ruhumuzu besleyen gerçek ramazan kavramına göz göre göre indirilen bir darbe olarak algılanmalı. Hafife almakla, geçiştirmekle ya da görmezden gelmekle üzerimize düşen görevi yerine getirmiş olamayız.

Belediyeler afiş afiş paylaşmaya başladı ramazan etkinliklerini. Ramazana uygun programların yanında bırakın ramazanda diğer aylarda bile kimseye faydası olmayan, boşluk doldurmanın ötesinde bir işe yaramayan oluk oluk paranın akıtıldığı etkinlikler girecek ramazan akşamlarına.

Sihirbazlık gösterisi, akla ziyan konserler, hokkabazlıklar, danslar, şarkılar, türküler derken ramazan akşamlarında ramazanı arar olacağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.801 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 147 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 244 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar