Sınav Başarısı!

Son günlerde sürekli sınavlar hakkında konuşuyoruz. Hangi tarihte olacak? Hangi bölümden kaç soru çıkacak? Süresi ne kadar olacak?Sınavları ve sistemi konuşurken öğrencileri ıskalıyoruz sanki. Kabukla...

Son günlerde sürekli sınavlar hakkında konuşuyoruz.

Hangi tarihte olacak? Hangi bölümden kaç soru çıkacak? Süresi ne kadar olacak?

Sınavları ve sistemi konuşurken öğrencileri ıskalıyoruz sanki. Kabukla uğraşırken özden uzaklaşıyoruz. Asıl mesele öğrencilerimiz bu sınavlardan nasıl başarılı olacaklar. Sınavlar öğrencileri hayata hazırlayan basamaklardan bir tanesi sadece.

Nedir sınav başarısı?

Bir insanın hayatının, geleceğinin, 2 saatlik ya da 3 saatlik bir sınavla belirleniyor olması kadar saçma bir şey olamaz. Gençler, bu konuda size sonuna kadar katılıyorum. Tabiı̂ ki sistemi eleştirip, tartışıp kuru gürültü yapacak değilim. Değiştirebileceğimiz şeyler var, değiştiremeyeceğimiz şeyler var. O zaman ya savaşacağız ya da arenayı terk edeceğiz. Kolay olanı seçip çıkacaksanız siz bilirsiniz, arenadan çıkarsınız ama dünyadan çıkamazsınız!

Bir padişah, veziri ile birlikte ormanda gezintiye çıkarlar. Güzel bir suyun başında dururlar, vezir atı bağlar. Padişah atı serbest bırakır. Vezir telaşlı bir şekilde “Padişahım niçin serbest bıraktınız ya kaçarsa” deyince padişah kendine çok güvenen bir ses tonuyla “Dünyanın dışına çıkacak hali yok ya!” der.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaşam sporu 03 Eylül 2018 | 2.345 Okunma Kaybolan Değerler 27 Ağustos 2018 | 156 Okunma Bayram sabahı 20 Ağustos 2018 | 3.424 Okunma Bir meslek niçin tercih edilir? 06 Ağustos 2018 | 2.321 Okunma Üniversite başarısı! 30 Temmuz 2018 | 2.547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar