Zararlıya zararlı demenin yasak olduğu bir ülkeye doğru…

Meşhur bir hikayedir…Tanzimat fermanının ilan edilmesinden sonra halkı bilgilendiren bir münadi şöyle bağırıyordu: “Duyduk duymadık demeyin. Bundan sonra gavura gavur denmeyecek. Bundan böyle gavura gavur diyen...

Meşhur bir hikayedir…

Tanzimat fermanının ilan edilmesinden sonra halkı bilgilendiren bir münadi şöyle bağırıyordu: “Duyduk duymadık demeyin. Bundan sonra gavura gavur denmeyecek. Bundan böyle gavura gavur diyen cezalandırılacaktır.”

Ülkemizde tam da bu günlerde bu meşhur hikâyeyi hatırlatan olaylar yaşıyoruz.

Sivil toplum kuruluşlarının da büyük tepkisini çeken gıda yasası bugünlerde Meclis’te görüşülmeye başlandı.

Hem haber portallarında bu konu ile ilgili arama yaptığınızda yeterli bilgiye ulaşabiliyorsunuz hem de arzu etmiş olmanız durumunda yasa hakkında arayış içinde olmanız size olanı ayan beyan gösteriyor. 

Yasa, kısaca tarif etmek gerekirse zararlı bir gıda maddesine “zararlı” demeyi yasak hale getiriyor ve “zararlı” diyenleri para cezası ile cezalandırıyor. Hem de öyle az bir miktar değil. 20 bin liradan başlayıp 50 bin liraya giden para cezası bunlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar