Yeni din kriterleri ve 90 Km...

Bazen günü kurtarmak uğruna yıllarca mücadele ettiğimiz değerleri ve davayı heder edebiliyoruz. Uğruna seve seve canımızı feda edeceğimiz kutsallarımızı gündelik hesaplara kurban edebiliyoruz

Birilerine yaranmak uğruna hem dünyamızı hem de ahiretimizi mahvediyoruz.

Nureddin Yıldız hocanın kadının tek başına 90 kilometreden uzağa gidemeyeceği ile ilgili hatırlattığı fetva son günlerde ülke gündemine yerleşti.

Mezkûr fetvanın içeriğiyle ilgili, dini yönünün, fıkhi yönünün ne olduğu konusunda fikir beyan serdetmeyeceğim. Bu konu benim uzmanlık alanım dışında. Zaten konuyla ilgili olarak meselenin uzmanları tecdid edilmesi gerekir mi gerekmez mi sorularına cevaplar ve açıklamalar veriyor. Merak edenler bu yazılara müracaat edebilir.

Ben Nureddin hocanın hatırlatmış olduğu fetvadan sonra olayın ele alınma, konuşma, fikir beyan edilme şekilleri üzerindeki düşüncelerimi söylemek istiyorum.

Bir kere Nureddin hocanın konu hakkındaki konuşma zamanı yeni değil. Birkaç yıl önce yapmış olduğu bir konuşmanın öncesi ve sonrası kesilerek, bir algı yönetimi maksadıyla servis edilmiş görüntüler. Sırf bu sebeple olaya temkinli yaklaşmakta fayda var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar