Kraldan çok kralcı olmak...

Kurbağalı Dere olayı daha taze bir çevrecilik skandalı olarak hafızalardaki yerini korurken bu çevrecilik merakı da neyin nesi?

Bazen olan biteni anlamakta zorlanıyorum. Bazıları kel alaka durumlarda kraldan çok kralcı kesiliyorlar. Aslında kaş yapayım derken göz çıkardıklarının farkında değiller. Bu gibi insanlara acımaktan başka şey gelmiyor elimden.

Tarihi günler yaşıyoruz. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda tarihe mal olacak anlar yaşanıyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Genel Kurul’da bütün dünyaya ders olacak nitelikte bir konuşma yaptı. Tarihe mal olacak şeyler söyledi.

Dünyaya haksızlığı ve adaletsizliği haykırdı.

Kudüs ve Filistin davasında bütün dünyaya gerçek söylemlerle ilk haykıran lider olarak tarihe geçti.

‪Libya‬, ‪Suriye‬, Myanmar‬, ‪Mısır‬, Suudi Arabistan‬, Keşmir‬ gibi hassas gündemleri haykırdı.

Millet olarak göğsümüzü kabartan anlardı.

Genel Kurul ayrıca insanlığa hitap eden, dünyanın geleceğini şekillendirecek, insanoğluna daha yaşanabilir bir dünya bırakacak anlara da şahit oldu.

Birleşmiş Milletlerin İklim Zirvesi sözde konuşmacıları arasında yer alan 16 yaşındaki Greta Thunberg tiyatral sahnesi ile bütün dikkatleri üzerine çekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar