KADEM’in yapması gereken...

Atalarımızın da dediği gibi “Lafla peynir gemisi yürümez”... Ülkemizin geleceği üzerine bir karabasan gibi çöken İstanbul Sözleşmesi görünen o ki daha uzunca bir süredir gündemi meşgul edecek.

Bu konunun tartışılmasında, konuşulmasında elbette ki büyük faydalar var ancak kadına değer kazandırmak amacıyla yola çıkan Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın (KADEM) bu tartışmada durduğu nokta çok büyük önem arz ediyor.

İmzalandığı günden beri değişik şekillerde gündeme gelen İstanbul Sözleşmesi içeriğinin ortaya çıkmasıyla ve toplumdaki yansımalarıyla gündemimizin adeta ilk sırasına yerleşiverdi.

LGBT ve benzeri yapıların gemi azıya almasında ve adeta toplumu baskı altına almasında İstanbul Sözleşmesi’nden aldığı cesaret yatıyor.

İstanbul Sözleşmesi’nin zararlarını bu sütunlarda dile getirmeye çalıştım. Aynı şekilde ülkemizin önde gelen entelektüel beyinleri de toplumu bu sözleşmenin içeriği ve zararları konusunda bilgilendiriyorlar. Özellikle Yusuf Kaplan ve Abdurrahman Dilipak başta olmak üzere birçok yazar ve kalem erbabı konuyla ilgili yazılar kaleme aldılar ve söyleşiler yaptılar.

Bütün bu yazılan ve çizilenlerin merkez noktasında ise bir kadın derneği bütün dikkatleri üzerine çekti: KADEM.

Vakıf, aynı zamanda başkan yardımcılığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın yapması dolayısıyla ayrı bir öneme sahip.

Ne yazık ki KADEM, bu tartışmaların negatif kutbunda yer aldı algısı daha fazla. KADEM’in İstanbul Sözleşmesi’ne destek verdiği noktasında iddialar ortaya atıldı-atılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar