Eğitim boşluk kabul etmez…

Son bir yıldır hayatımızın bütün alanlarında etkili olan korona virüsü, görünen o ki bir süre daha hayatın akışına yön vermeye devam edecek. Ekonomiden sağlığa, sosyal hayattan aile...

Son bir yıldır hayatımızın bütün alanlarında etkili olan korona virüsü, görünen o ki bir süre daha hayatın akışına yön vermeye devam edecek. Ekonomiden sağlığa, sosyal hayattan aile hayatına varıncaya kadar her alanda etkisini gösteren korona virüsün en çok tesirli olduğu alanlardan birisi de eğitim.

Ancak eğitimde yaşanan aksaklıklar toplumun sadece birkaç yılını değil önümüzdeki 20-30 yılını etkileyecek gibi gözüküyor. Eğer şimdiden tedbir alınmazsa ileri ki yıllarda göstereceğimiz pişmanlık fayda etmeyecektir.

Son bir yıldır yüz yüze eğitime kapalı olan okullar her ne kadar uzaktan eğitime devam etse de elde edilen verim neredeyse sıfıra yakın.

Başta internete bağlanma problemleri olmak üzere bilgisayar yokluğu, materyal yokluğu öğrencilerin yeterli eğitimi alması noktasında en çok yokluğu hissedilen şeylerden.

İnternet, bilgisayar ya da bilumum materyale sahip olan gençlerimizin de kahir ekseriyeti, dijital sahanın eğlenceleri hapsinde vakitlerini geçirmekte. Uzaktan eğitimin oluşturduğu disiplin problemi ise aileler tarafından acemilikle tavır alındığından sağlıklı bir zeminde müdahale etmelerine engel oluyor.

Bu durum çocukların aile bireyleri ile arasını açıyor ve dahi onulmaz durumlara duçar kalınabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar