Bir türlü aile olamadık…

Her kabine değişikliğinde özellikle aile, kültür ve eğitim bakanlıkları nezdinde tatlı bir heyecan yaşarım. “Acaba bu sefer makamının hakkını verecek, milletimizi eğitim, kültür ve aile olarak...

Her kabine değişikliğinde özellikle aile, kültür ve eğitim bakanlıkları nezdinde tatlı bir heyecan yaşarım. “Acaba bu sefer makamının hakkını verecek, milletimizi eğitim, kültür ve aile olarak kalkındıracak kişiler göreve getirilecek mi?” heyecanıyla hop oturup hop kalkarım. Ama maalesef şu ana kadar hep gönül kırıklığına uğradım. Son kabine değişikliği de bu gönül kırıklığımı derinleştirdi.

Bir ülkeyi ve toplumu ayakta tutan, diri tutan ve geliştiren üç öğe vardır: Aile, Eğitim ve Kültür.

Bu üçü olmadan istediğiniz kadar zengin olun, istediğiniz kadar güçlü olun günün birinde yıkılmaya ve yok olmaya mahkumsunuzdur. Eğer bu üç sacayağı sağlamsa bugün olmasa da mutlaka bir gün üzerinizdeki ölü toprağını silkeler ve dünyaya hâkim olmaya başlarsınız.

Bunun bilincinde olan Türkiye düşmanları yıllardır hem içerden hem dışarıdan bu üç unsur üzerinde operasyon üzerine operasyon, tuzak üstüne tuzak, oyun üzerine oyun kuruyorlar coğrafyamızda.

Daha taptaze Ermeni Soykırımı bildirisi ortada değil mi?

Bir taraftan aile ve gençliği, diğer taraftan eğitimi ve kültürü ayaklar altına alarak toplumun bilinçlenmesinin önüne geçiyorlar. Maalesef biz de her zaman kurulan bu oyunların tuzağına düşerek bir türlü ayağa kalkamıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar