En az iki kadın bakan, ekonomiye yeni ‘strateji’, Dışişleri’ne sürpriz

Hükümetin kurulması, siyasi takvimin ilk sırasında. YSK kesin seçim sonuçlarını 12 Kasım Perşembe günü açıklarsa, TBMM 5 gün sonra, 17 Kasım Salı günü, ‘en yaşlı...

Hükümetin kurulması, siyasi takvimin ilk sırasında. YSK kesin seçim sonuçlarını 12 Kasım Perşembe günü açıklarsa, TBMM 5 gün sonra, 17 Kasım Salı günü, ‘en yaşlı üye’ sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın geçici başkanlığında toplanacak ve milletvekilleri yemin edecek. Aynı gün Geçici Seçim Hükümeti’nin görevi de bitecek ve Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hükümetin istifasını sunacak. Erdoğan’ın da yine aynı gün yeni hükümeti kurma görevini Davutoğlu’na vermesi bekleniyor. Bu durumda Davutoğlu, yeni kabineyi Çarşamba veya ‘devlet günü’ olarak bilinen Perşembe günü Beştepe’ye götürebilir.

TBMM Başkanlığı seçimi ise 23 Kasım Pazartesi günü yapılacak. Başkan’ın AK Parti’den seçileceği kesin, ancak henüz ‘aday adayları’ kulisi hareketli değil.

AK Parti, yüzde 49.5’un ‘gereği’ olarak ‘devlet işleri’ ile meşgul; öncelik yeni hükümeti kurmak, ardından geçici bütçe ve seçim taahhütlerini hayata geçirmek.

Yeni hükümet, Türkiye Cumhuriyeti’nin 64’üncü, (Ahmet Davutoğlu’nun 7 Haziran’dan sonra kurduğu ‘anayasal seçim hükümeti’ hariç) AK Parti’nin 6’ncı hükümeti olacak.

Ankara’da ‘bakan toto’ listesinde çok sayıda eski-yeni isim var. Ancak AK Parti’de ‘şimdilik’ isimlerden çok ‘strateji’ üzerinde duruluyor. Strateji de, 7 Haziran’dan sonra parti yönetimi, aday listesi ve seçim stratejisindeki değişiklikten bağımsız değil. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar