Terörün dili Türkiye'nin gücü

İzmir’de büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Ancak bu hali bile karşı karşıya bulunduğumuz terör probleminin büyüklüğünü, terör eylemlerinin sıklık ve hacminin giderek artmakta...

İzmir’de büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Ancak bu hali bile karşı karşıya bulunduğumuz terör probleminin büyüklüğünü, terör eylemlerinin sıklık ve hacminin giderek artmakta olduğunu göstermeye yetti. IŞİD ve PKK sıralı eylemlerle, FETÖ bizatihi malum sinsi yapılanmasıyla Türkiye’yi hedef alıyor.

Bütün analizler bu halin yani eylemlerin devam edeceğinde de birleşiyor. Birbiriyle kavgalı üç örgüt şehirlerimizde düzenli eylemler yapma konusunda bir tür mutabakat halinde bulunuyor. Seçilen şehirler, mekanlar ve yöntemler alınan bütün önlemlere rağmen terör eylemlerinin sınır tanımazlığını da ortaya koyuyor.

Olayların şiddetlendiği günlerden itibaren teröre karşı tavır ve tepkiler de tabiatı gereği şiddetleniyor. Yine tabiatı gereği reaksiyonların dili tekrara düşüyor. Buna bizim gibi yazan çizenlerin söyledikleri sözler de dahildir.

***

Terör hafızası güçlü bir ülkeyiz… Saldırıların ne anlama geldiğini, neyi amaçladığını, nereye kadar varabileceğini tahmin edebiliyoruz. Bu hafıza ve acı tecrübeler nedeniyledir ki terör bunca şiddete rağmen toplumda yarılma ve ayrışma yaratmaya muvaffak olamıyor. Acı eşiğimiz de dayanıklılık seviyemiz de bu bahiste bir hayli yüksektir.

Şimdi bu hafızadan da bilistifade bugünkü tabloya karşı neler yapılması gerektiğini neler de yapılmaması gerektiğini konuşalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni anayasa bir vizyon ister ama ortada bundan eser yok 25 Nisan 2024 | 199 Okunma Seçmen Erdoğan’a ‘dost mesajı’ mı verdi, dönüşsüz bir yola mı çıktı? 22 Nisan 2024 | 3.347 Okunma Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 830 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 976 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar