Geniş tanımlı millet ittifakı

Karar Gazetesi Yazarı Mustafa Karaalioğlu’nun bugünkü (19.02.2022)’’ Geniş tanımlı millet ittifakı ‘’ başlıklı yazısı.

Ekonomik tablonun kötü olmasına ve gelecek için güvenilir bir çözüm planı bulunmamasına rağmen, iktidarın gücünü bir seviyede koruması bazıları için merak konusu olsa da anlaşılması güç bir durum değildir.

Çünkü, iktidarı oluşturan koalisyonun bileşenleri ve cumhurbaşkanı adayı bellidir. Cumhur ittifakı kanadında, erken veya zamanında yapılacak seçim için kesinlik vardır. Hatta, her alanda neler yapacakları veya yapabilecekleri belli olduğu için, sürpriz yok aksine doğal bir şeffaflık vardır.

Nasıl bir ekonomi, nasıl bir dış politika, nasıl bir toplumsal ilişkiler yöntemi veya nasıl bir eğitim politikası… Hepsi belirlidir, olmayan alanların da belirsizliği bir belirliliktir. Cumhur ittifakının tepeden aşağıya ne vaat edip ne etmediği, ne yapıp yapamayacağı aşikardır.

Ülkenin iyi yönetilmemesi, hayat pahalılığın kontrol edilememesi veya gelir dağılımı adaletsizliğinin çaresizlikte izlenmesi eleştiri konusu olabilir. Ama iktidarın ve kararsız seçmenin muhalefete, en azından “Peki siz kimsiniz ve ne yapacaksınız?” deme imkanı vardır. Bu sorunun...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni anayasa bir vizyon ister ama ortada bundan eser yok 25 Nisan 2024 | 198 Okunma Seçmen Erdoğan’a ‘dost mesajı’ mı verdi, dönüşsüz bir yola mı çıktı? 22 Nisan 2024 | 3.347 Okunma Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 829 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 976 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar