Siyaset kahvesinde…

İzmir Bornova’da siyasetin nabzının attığı yerlerin başında Erzene Mahallesi’ndeki Bayarlar Kahvesi gelir. Burada metrekareye 4-5 siyaset stratejisi düşer.Dün öğleden sonra uğradığım kahvede doğal...

İzmir Bornova’da siyasetin nabzının attığı yerlerin başında Erzene Mahallesi’ndeki Bayarlar Kahvesi gelir. Burada metrekareye 4-5 siyaset stratejisi düşer.
Dün öğleden sonra uğradığım kahvede doğal olarak siyasi tartışmaların ortasına düştüm. 8-10 kişilik bir çember oluştu. Belli ki gelişmeleri adım adım izliyorlar. 
Hemen tümü Erdoğan’ın yeniden siyaset kurucusu haline gelmesinden rahatsız. Bu ortak görüş dile getirildikten sonra niçin bu noktaya gelindiği sorusu ortaya atıldı. 
Bir ses, “Baykal görüşünce oldu” deyince hemen karşılık geldi: 
“İyi de. HDP de görüştü… Celal Doğan gitmiş… Bahçeli’nin de bilgisi dahilinde birMHP’linin de görüştüğü söyleniyor… AKP dahil bütün partiler Erdoğan’a mesafe koyacaktı… Ona, sen anayasa sınırları içinde kal diyecekti. Çünkü seçmen parlamenter sistem dedi…” 
Kahvedeki herkesin Erdoğan için görüşü şu: 
“Huylu huyundan vazgeçmez. Erdoğan’ın hükümet işini ağırdan almasının tek nedeni kendi ağırlığının olabildiğince yükseleceği bir ortam yaratmak istemesidir…” 
Kahve erken seçim havasına da uzak değil… Bundan sonra AKP’nin kaybedeceği bir süreç olur görüşü hâkim. Ancak Erdoğan’ın kafasındaki tilkilere de pay bırakıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 698 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 311 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 534 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar