Kitap Fuarı’nda umut ve hüzün yaprakları!

Tokat Turhal’dan gelmiş Pınar. Ankara’da birkaç gün kalıp dönecekmiş. Bakmış ki kitap fuarı var; dönüşü uzatmış. Hafta sonunu kitaplarla, yazarlarla geçirmeye karar vermiş....

Tokat Turhal’dan gelmiş Pınar. Ankara’da birkaç gün kalıp dönecekmiş. Bakmış ki kitap fuarı var; dönüşü uzatmış. Hafta sonunu kitaplarla, yazarlarla geçirmeye karar vermiş.
Güleryüzle selamladı. İmzalattığı kitabı Turhal Kitap Kulübü’nde de tartışabileceklerini söyledi. Devam etti:
“Turhal’da 25 kadar genç bir araya geldik. 15 günde bir toplanıyoruz. Seçtiğimiz kitabı okumuş olarak gelip, tartışıyoruz.”
Pınar işsiz ama, ne olursa olsun umudunu yitirmemiş. Üniversiteyi bitirip Turhal’a dönmek, planı değilmiş, “Olsun” diyor, “Bir çıkış bulacağız elbet. Ülkenin durumu kişisel durumumuzdan önemli”...
Umut, zindandan meydana her yerde yeşerebilen bir çiçektir. En güzel de insan yüzünde açar.
Turhal Kitap Kulübü’nü yaratan gençlere selam olsun.

*** Cumartesi Işık Kansu ile Cumhuriyet, pazar da Bilgi Yayınevi standında okurla buluştuk. Okur-yazar buluşması iki tarafa da enerji verir, daha iyi okuryazar olunur.
Yukarıda vurguladığımız örnek gibi fuarda umut yeşertici çok şey vardı. Her şeyden önce giriş kolay değil. Cumartesi öğle saatlerindeki giriş kuyruğu 200 metreyi aşkındı.
Gençlerin, öğrencilerin katılımı güzeldi. Liseli gençler birkaç kişi gelip tek kitap alıyordu. Sonra ortak okuyacaklar. Onlara, “Seneye de bekliyoruz, yoklama var” dedik.
Hafta içinde de okullar toplu halde fuardaydı. Kimi standlar izdihamdan yıkılmış.
Fuarda ilke gerçekleri de vardı...
Bir devlet memuru anlattı; çalıştığı kurumda, AKP iktidarının uçak ve tank yaptığını, ama bunun enge...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 694 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 311 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 534 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar