Eskişehir modeli daha da yükselmeli...

Bir belediye başkanının şehri nasıl değiştirebileceğini gösteren en iyi örnek Eskişehir’dir. Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in tasarlayıp hayata geçirdiği Eskişehir modeli 31 Mart...

Bir belediye başkanının şehri nasıl değiştirebileceğini gösteren en iyi örnek Eskişehir’dir.
Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in tasarlayıp hayata geçirdiği Eskişehir modeli 31 Mart seçimlerinde bir kez daha görücüye çıkıyor. Eskişehir’deki bilinçli seçmenin sadece Prof. Büyükerşen’e oy vermesi yetmez, son 3 günde çevresindeki herkesi harekete geçirmesi, 25 yılda adım adım yükselen bu modelin sandıkta daha da yükselmesini sağlaması gerekir.
Yazı aramızda Eskişehir seçmeni olsaydım, bir yurttaş olarak kapı kapı dolaşıp “Bu şehirde gerçekleşen modeli daha da güçlendirmeli” derdim.
Porsuk kıyısından geçerken eskiden burnunuzu kapatıyordunuz, şimdi gondollara bakıp hayretten ağzınızı kapatıyorsunuz...
Etrafındaki tüm şehirler turizm bakımından daha şanslı olduğu halde, o şehirlerden Eskişehir’e turist geliyor. Çevre şehirler bir yana tüm Türkiye’den Eskişehir’e turlar düzenleniyor. Okullarda, “Anadolu’nun neresine gidelim” sorusu sorulduğunda, neredeyse ilk dört şık Eskişehir, beşinci şık da “hepsi”.
Müzelerinden hafif raylı sisteme, şehir tiyatrosundan endemik tohumların korunmasına kadar yaptığı her proje dünya çapında kabul gören Prof. Büyükerşen, insanda, “Demek ki olabiliyormuş” sevinci yaratıyor.

*** İktidar, Büyükerşen’e karşı devlet gücünü kullanıyor. Haberlere bakıyoruz, neredeyse her gün bir bakan geliyor. Buna karşı Büyükerşen’in başlıca gücü bugüne kadar başardıkları.
Şehrin ekonomisine de büyük katkı sağlayan bu güzelliklerin sandıkta da yeşermesi gerekir diye düşünüyoruz.
Eskişehir merkezinin ilçe belediye başkanları Ahmet Ataç ve Kazım...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 694 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 311 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 534 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar