Edremit Kitap Fuarı: İmamoğlu’na tam güven!

Ağustos ayı başındaki Burhaniye Kitap Fuarı’ndan sonra ağustos sonundaki Edremit Kitap Fuarı’nda da ülkemizin bugününe, geleceğine kafa yoran insanlarla birlikteydik. Edremit Kitap Fuarı, önceki başkan Kamil Saka...

Ağustos ayı başındaki Burhaniye Kitap Fuarı’ndan sonra ağustos sonundaki Edremit Kitap Fuarı’nda da ülkemizin bugününe, geleceğine kafa yoran insanlarla birlikteydik.
Edremit Kitap Fuarı, önceki başkan Kamil Saka döneminde başlamıştı. Geçen yılki ana teması, ölümünün 70. yılında Sabahattin Ali idi. 31 Mart’ta seçilen yeni başkan Selman Hasan Arslan, bu etkinliği hem sürdürme hem daha da yükseltme yönünde güzel bir irade ortaya koydu. Onur konuğu Ahmet Ümit’ti.
Biz de sevgili Tuba Atav, Ümit Zileli ve Barış Doster’le birlikte, araştırmacı gazeteciliğin bugünü ve geleceğiyle ilgili düşüncelerimizi katılımcılarla paylaştık.
Kıyı kentlerimizde turizmin sadece güneş, kum, denizden ibaret olmadığını gösteren böylesi etkinlikler, katılım yoğunluğu da dikkate alındığında güzel bir toplumsal buluşma.
Önceki gün Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Serhan Asker’le Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ev sahipliğinde, 30 Ağustos etkinliği çerçevesinde Tekirdağ’daydık. Bugün de Mudanya’dayız. Kurtuluş Savaşı’nın sonuçlarının muhataplara ve dünyaya masa başında ilk kabul ettirildiği yer olan Mudanya’ya böyle bir etkinlik yakışır. Belediye başkanımız Hayri Türkyılmaz’ı selamlıyoruz.

*** Kitap fuarlarında okurla ayaküstü söyleşirken, kitap imzalarken yanımda kâğıt-kalem bulundururum. O gün Türkiye gündeminin ilk sıralarında ne varsa onunla ilgili doğal anket yaparım. Öğretmenlerden mutlaka yeni kuşaklarla ilgili düşüncelerini alırım.
Edremit’te ağırlıklı olarak İstanbul’dan gelenler vardı.
İmza...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 696 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 311 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 534 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar