Sosyal girişimci olun!

Her genç bir ticari işletme kurarak kendi işini yapmalı. Böylece hem ekonomiye katma değer sağlamalı, hem istihdam oluşturarak ülkede ki işsizlik oranını düşürmeli hem de geleceğini garantiye almalı....

Her genç bir ticari işletme kurarak kendi işini yapmalı. Böylece hem ekonomiye katma değer sağlamalı, hem istihdam oluşturarak ülkede ki işsizlik oranını düşürmeli hem de geleceğini garantiye almalı. Kulağa gerçekten çok hoş geliyor. Hem belki orta yaş grubuna dahil olup şirket iyi ciro yapmaya başladığında üniversite üniversite gezerek başarılı olmanın on altın kuralını da gençlere anlatarak ufuklarını açıp onlara güzel örnekte teşkil eder.

Hikaye gerçekten çok hoş ama bence bu soruyu bir kes daha ve yüksek sesle soralım;

Herkes girişimci olmalı mıdır?

Cevap; sosyal girişimci ise evet, ticari girişimci ise elbette hayır !

Gençleri girişimci olmaya özendirmek elbette gereklidir. Onların Çekingenlikten kurtulmaları, yapacağı projelerde ya da çalışmalarda takım oyununa dahil olabilmeleri ve öz güven kazanmaları hem gençlerin kendilerine yatırım yapmaları hem de ülkemizin gelecekte daha fazla gelişebilmesi için gerekli çalışmaları yapacak donanıma sahip nesillerin yetişmesi açısından gençleri birer sosyal girişimci olmaya teşvik etmek ve desteklemek gerekir.

Fakat son yıllarda ülkemizde bir ‘' girişimci olursan çok para kazanırsın mutlaka girişimci ol ‘' diyen kişisel gelişim uzmanları furyası başladı. İş hayatında biraz başarılı olmuş ( yeteneksiz dahi olsa Allah yürü ya kulum demiş  ) hemen hemen herkes okul okul gezip girişimci olmanın faziletlerinden bahsediyor. Evet ticari girişimci olmak, bir ticari işletme sahibi olmak ve insanlara istihdam sahaları açmak son derece güzel. Ama herkes ticari girişimci olmamalı !

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bürokraside gençlerin yeri 28 Ağustos 2018 | 2.458 Okunma Açlık tokluk değil; varlık, yokluk meselesi 14 Ağustos 2018 | 4.591 Okunma Göze göz, Dişe diş! 07 Ağustos 2018 | 4.621 Okunma Önceliğimiz üretim 31 Temmuz 2018 | 2.384 Okunma Cemaat Tarikat ayrımı 24 Temmuz 2018 | 267 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar