Doğruyu bulmak!

Tarihimizin en büyük galibiyetini alan milli takımımızın oyuncularının hiçbirinin, "Bize şimdi ne prim verecekler" beklentisi olduğuna inanmıyorum.

Maçtan sonraki fotoğraflara bakarsak milli takım ailesinin temelleri atılmış, aile ilişkileri sarmaşığın dalları gibi birbirini sarıp sarmalamış. Çok hatalar yaptık. Hepsi bize ders oldu. Şimdiki genç futbolcular sahada mücadele ettikleri kadar abilerinin yaptıkları hataların kıyısından bile geçmiyorlar. Bence başarıdaki en büyük sebeplerden bir tanesi bu… Avrupa'ya yolladığımız oyuncular bir zamanlar bir sezon dolmadan bavulunu toplayıp geri geliyorlardı. Şimdi daha genç yaşta gidiyorlar ve oralarda öğrendikleriyle milli takıma çok şey katıyorlar. Kısacası neyin hata, neyin yanlış, neyin doğru olduğunu bu gençler çok iyi biliyorlar.
Türkiye çok genç bir nüfusa sahip… Futbol ekonomisi büyük. Yerden yere vursak da ligimizdeki mücadele gücü yüksek. Futbolu seven bir halkımız var. Bakın, Konya'daki 42 bin insan bize ve takımımıza harika bir gece yaşattı. Yani biz taraftarlarımızla, gençlerimizle, anlayışımızla ciddi bir değişim içine girdik ve bunun karşılığını da yavaş yavaş almaya başladık. İspanyollar 2008 yılında Aragones'i milli takımın başına getirdiler. Kupayı aldılar. Sonra Del Bosque'yle devam ettiler, başarı üstüne başarı kazandılar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beşiktaş Ankara’da istediğini aldı 24 Nisan 2024 | 91 Okunma Kulüpler var birlik yok! 23 Nisan 2024 | 44 Okunma G.Saray mesajı F.Bahçe’ye verdi! 21 Nisan 2024 | 251 Okunma İmza üzerinden yeni kaos senaryosu! 18 Nisan 2024 | 142 Okunma Ah hocam ah! 12 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar