Mehmet Hoca ne diyor?

“Covid-19 bir mutasyona uğradı. Bundan sonra bir mutasyon daha olması gerekiyor. İşte o mutasyon, dünya çapındaki pandeminin seyrini ve sonucunu da belirleyecek.” Prof. Dr. Mehmet Ceyhan böyle diyor. İKİNCİ MUTASYON NASIL...

“Covid-19 bir mutasyona uğradı. Bundan sonra bir mutasyon daha olması gerekiyor. İşte o mutasyon, dünya çapındaki pandeminin seyrini ve sonucunu da belirleyecek.” Prof. Dr. Mehmet Ceyhan böyle diyor.

İKİNCİ MUTASYON NASIL OLACAK?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Ceyhan ile dün öğleden sonra konuştum. Ceyhan’a, Türkiye’de 76 ilde görüldüğü Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan mutasyonlu virüsü sordum, cevabı şöyle oldu:

- Mutasyona uğramış (mutant) virüs, orijinalinden yüzde 80 oranında daha bulaşıcı. Daha ölümcül olup olmadığını ise söylememiz zor. Bu konuda farklı raporlar var ama çok daha bulaşıcı. Zaten orijinal virüsün yerini alması için Wuhan’da çıkan virüsten daha bulaşıcı olması lâzım. Şimdi bundan sonra bir mutasyon daha olması lâzım. İkinci mutasyon iyi yönde olursa pandemi biter. Virüs bir anlamda kendi kendini imha eder. Ama ikinci mutasyon da kötü yönde olursa tablo daha vahim bir hâl alabilir. Bunu da bekleyip görmekten başka çaremiz yok.

0-9 YAŞTA RİSK ARTTI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 303 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 178 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 100 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar