Diplomat inisiyatifi

Dış politika 2021’de, önceki senelerden de daha belirleyici olacak. Türkiye’nin hassas diplomasi gündeminde adını duyacağımız bir çalışma grubu kuruldu.

Dış politika 2021’de, önceki senelerden de daha belirleyici olacak. Türkiye’nin hassas diplomasi gündeminde adını duyacağımız bir çalışma grubu kuruldu. Ankara Politikalar Merkezi (APM) çatısı altında bir araya gelen ve merkezi yeniden canlandıran bir grup emekli diplomat, yola şu anlayışla çıkıyor.

“Dış politika bir ülkenin geleceğinin şekillendiği alanlardan biridir. Ülkemizin bir yandan ulusal çıkarlarının ve dünyadaki seçkin konumunun korunup güçlendirilmesi, öbür yandan çağdaş ve uygar çizgide ilerlemesinin sürmesi için dış politikanın toplumun ortak aklını yansıtan şekilde belirlenip yürütülmesini gerekli görüyoruz. Bu bakımdan sivil toplumdan ve kamuoyundan gelen görüşlere kulak verilmesinin yararına inanıyoruz. Dolayısıyla ülkemize hizmetlerimizi bundan böyle sivil toplumun bir parçası olarak sürdürebileceğimizi düşünüyoruz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 303 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar