Yazdıkları hâlâ yaşıyor

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel bu hafta 'Yazdıkları hâlâ yaşıyor' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Cumhuriyetçiler için en az Uğur Mumcu kadar önemli bir isim, siyaset bilimci ve yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın bombalı suikast sonucu öldürülmesinin üzerinden 24 yıl geçti.

Emekçi bir annenin evladı olarak Tokat’ta doğdu, ilkokulu annesinin görevli olduğu Kilis Kemaliye İlkokulu’nda bitirdi. Kilis Ortaokulu’nun ardından eğitimine Kabataş Erkek Lisesi’nde devam etti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yükseköğrenimini sürdürürken gazetecilik de yapan Kışlalı, mezun olduktan bir süre sonra okuduğu fakültede akademisyenliğe başladı. 

Bugün hâlâ Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Ahmet Taner Kışlalı” adının verildiği sınıfta her yıl yüzlerce öğrenci onun ışığında iyi eğitim görüyor. Özellikle “Siyaset Bilimi” ve “Siyasal Sistemler” kitaplarını bugün sadece öğrencilerin değil sıradan vatandaşların bile okuması gerekiyor. 

Çok bilgili, çok kültürlüydü. 1967’de Fransa bursuyla girdiği Paris Hukuk Fakültesi’nde doktorasını “Modern Türkiye’de Siyasi Güçler” teziyle tamamladı. Kışlalı, 1968-1972 yıllarında Hacettepe Üniversitesi’nde “siyaset sosyolojisi” dersleri verdi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mahkemeden Terkoğlu’na özel ceza 18 Mayıs 2024 | 335 Okunma Borsada neler oluyor? 14 Mayıs 2024 | 3.137 Okunma Futbolda garip bir maç daha 11 Mayıs 2024 | 534 Okunma Her gördüğünüze her duyduğunuza inanmayın 07 Mayıs 2024 | 600 Okunma Kadir Mısıroğlu ölmedi yaşıyor! 04 Mayıs 2024 | 2.140 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar