İyi ve kötü arasında: İnsan daha zekiye boyun mu eğecek

İyi ve kötü arasında: İnsan daha zekiye boyun mu eğecek

Dünyada yapay zekâ (YZ) üzerinde kıyamet kopuyor, biz ise genellikle seyrediyoruz. Bu alanda üretici değiliz, her zamanki gibi bilim ve teknolojinin uç noktalarındaki araştırmalarla ilgilenmeyiz, bakarız ve bekleriz, uygulamaya yönelik elimize bir şeyler geçsin (telefon gibi mesela) biz de parasını verip kullanalım.

Yapay zekâ konusu, yeni versiyonu açıklanan ChatGPT-4o gibi genel bilgi kumkuması olan ayrıca bilgi aktarmakla yetinmeyip tüm problemlerinize ve sorunlarınıza aktif yanıtlar da veren bir sohbet robotuyla sınırlı değil. Bilimin ve tıbbın tematik alanlarında çok uzmanlaşmış ve insan yeteneklerinin katbekat üzerine çıkarak insanoğlunun zor konuları anlamasına yardımcı olan yapay zekâ programları da var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Belediyelerle milletin ümüğü sıkılacak ve yurtdışı yerleşikler konusu 25 Temmuz 2024 | 266 Okunma Pardus kaplan değil pars... Ve yurtdışı yerleşikler 23 Temmuz 2024 | 1.353 Okunma Devrilebilir bir dijital savaş dünyasına girdik 22 Temmuz 2024 | 146 Okunma Teknoloji devlerinin küresel gücüne sınır mı? 21 Temmuz 2024 | 97 Okunma MHP kimin yerini aldı devlette? Ve RTE’nin güç sınırı 18 Temmuz 2024 | 1.324 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar