Biz kimin aracının deposunu dolduruyoruz

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel bu hafta 'Biz kimin aracının deposunu dolduruyoruz' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Bir süredir Sayıştay raporlarını okuyorum. Normal bir gözle bakınca raporlarda eskilere nazaran pek bir şey yok. Eskiden olsa en ufak usulsüzlükler, kayda geçmeyen alacaklar, muhasebeleştirilmeyen ödemeler bir bir açıklanırdı.

Artık bunların hiçbiri yok. Ama ben gördüklerimi, satır aralarında kalanları aktarmaya devam etmek istiyorum.

Kendi şirketinden dezenfektan alan bakandan bu yana sicili en çok sorgulanan Ticaret Bakanlığı’nı anlatayım.

İlgili olanlar bilir, Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB’ye ait özel bir şirket arasında gümrük kapılarının yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yaptırılması/ modernize edilmesi amacıyla geçmiş yıllarda bir sözleşme imzalandı.

Buna göre şirket tarafından işletilen gümrük kapılarından sözleşme süresince elde edilecek kantar gelirinin yüzde 25’inin onarım, donanım ve sarf malzemelerinin alınması için bakanlık ile imzalanan bir protokolle şirkete bırakılmasına karar verildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mahkemeden Terkoğlu’na özel ceza 18 Mayıs 2024 | 336 Okunma Borsada neler oluyor? 14 Mayıs 2024 | 3.137 Okunma Futbolda garip bir maç daha 11 Mayıs 2024 | 534 Okunma Her gördüğünüze her duyduğunuza inanmayın 07 Mayıs 2024 | 600 Okunma Kadir Mısıroğlu ölmedi yaşıyor! 04 Mayıs 2024 | 2.140 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar