Cuma Namazı genelgesi

Müslümanlar için Cuma Namazı kılmak farzdır. Bununla ilgili olarak Kuran-ı Kerim’de şu ayet nazil olmuştur: “Ey İnananlar! Cuma günü namaz için çağrıldığınız zaman...

Müslümanlar için Cuma Namazı kılmak farzdır. Bununla ilgili olarak Kuran-ı Kerim’de şu ayet nazil olmuştur: “Ey İnananlar! Cuma günü namaz için çağrıldığınız zaman, Allah’ı zikretmeye koşun, alış verişi bırakın, bu sizin için daha hayırlıdır.” (Cuma Suresi/9)

Türkiye’de, geçmiş yıllarda, özellikle memurlar için Cuma Namazına gitmenin sorun olduğu zamanlar oldu. Ama artık böyle bir sorun yok. Zira kamu kuruluşları zaten buna göre düzenlemeler yapıyorlar ve Diyanet İşleri Başkanlığı da Cuma Namazlarını bilhassa kış aylarında memurların yetişeceği şekilde 15-20 dakika öteleyerek kıldırarak bu sorunu çözüyordu.

Şimdi hükümet bir genelge ile memurların Cuma Namazından önce tatile girmesini ve namazdan sonra işe başlamalarını sağlayacak bir düzenleme yapıyor. Bu düzenleme zaten filli olarak işliyor. Genelge olsa da, olmasa da memurlar için sorun yok.

Dolayısıyla bazı çevrelerin o bildik ‘laiklik elden gidiyor’ endişeleri, AKP’nin tuzağına düşmelerinden başka bir işe yaramıyor. Keşke CHP böyle bir düzenleme yapılmasını teklif etme cesaretini gösterebilse idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar