Politik olan

Politik olan, olmayanı belirliyor. Karmaşık süreçlerin sonucu oluşan siyasal erk, aldığı kararlar, yürürlüğe koyduğu eylemlerin neticesinde ortaya çıkan durumlarla siyasal gücünün büyüklüğüne bağlı olarak bazan bir bir bölgeyi, bazan küresel denebilecek büyüklükteki akışları etkileyebiliyor.

Kasım Süleymanî suikasti, içindeki küresel güçler sebebiyle bölgesel ve küresel bir dizi sonuç doğurdu. İçinde, roketle sivil uçak düşürülmesi sebebiyle uluslararası hukuk sorunlarının da bulunduğu atmosfer, şimdilik sadece bölgesel kriz ortamını daha da yoğunlaştırmış gözüküyor. Tabiatın küresel matrisleri politik olandan farklı işliyor. Yangınlar, kasırgalar, depremler, sel baskınları başka ve önlenemez boyutta bambaşka sonuçların kapısını açıyor ya da kapıyor. İran-ABD-Irak denklemsizliğinden çıkıp Türkiye-Libya-Tunus-Cezayir karesine baktığımızda, orada da Akdeniz’in diğer blok sâkinlerini köpürten gelişmeler görüyoruz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kalp durdu 02 Nisan 2020 | 96 Okunma İçerisi/dışarısı 28 Mart 2020 | 744 Okunma Bir çocuktan birkaç post çıkarmak 22 Şubat 2020 | 351 Okunma Okulda havlayan bir Fındık 20 Şubat 2020 | 208 Okunma Şifreler deşifreler 18 Şubat 2020 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar