Değişimin adı tecrübe

Yıllar önce ustalığın ve tecrübenin ne olduğu ile ilgili çok güzel hikayeler anlatılırdı. Birisini de sizinle paylaşmak isterim.Çok büyük bir fabrikanın içinde hayati önem taşıyan...

Yıllar önce ustalığın ve tecrübenin ne olduğu ile ilgili çok güzel hikayeler anlatılırdı. Birisini de sizinle paylaşmak isterim.
Çok büyük bir fabrikanın içinde hayati önem taşıyan makinelerden birisi arızalanır. Yetiştirilmesi gereken acil siparişler vardır. Bütün mühendisler makinenin başına toplanarak arızanın ne olduğunu bulmaya çalışırlar. 
Zaman şirket aleyhine çalışmakta ve arızalı makine yüzünden üretim yapılamamaktadır. 
Sonunda eski ustalardan birisi mühendislerin yanına giderek bu makineyi onaracak kişiyi tanıdığını söyler. Herkes kim olduğunu sorar ve hemen çağrılmasını isterler. Ustabaşı mühendisleri bir konuda uyarır. Getireceği kişi çok yüksek ücret almaktadır. Bunu duyunca patrona sormak zorunda kalırlar. Patron zararın büyüklüğünün farkında olduğundan hiç düşünmeden çağrılmasını ister.
Neyse bizim önemli adam arızalı makinenin başına bir şekilde getirilir. Tamirci makinenin etrafında biraz döner ve ardından eline aldığı çekiçle bir noktaya sertçe vurur. Makine hamlenin ardından birden çalışmaya başlar. Mühendisler ağızları açık şekilde tamirciye bakmaktadır. 
Ardından birisi tamirciye dönerek “Usta aldığınız 50 bin lira bu kadar kısa süren bir işi için fazla değil mi?” diye sorar. 
Tamirci gülerek “Haklısınız” der. “İş için aldığım ücret bin lira, geri kalanı nereye vurmam gerektiğini öğrenmem için harcadığım tecrübenin karşılığı” der... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burası Amazon ormanları değil! 28 Haziran 2018 | 3.296 Okunma Burası Amazon ormanları değil! 27 Haziran 2018 | 19 Okunma Kıssadan hisse 25 Haziran 2018 | 4.206 Okunma Bul ve Getir 21 Haziran 2018 | 2.187 Okunma Savulun akıncılar geliyor 18 Haziran 2018 | 3.130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar