Özgür bir Türkiye!!

Değerli Okurlar, aylardır ülkemizin yoğun sorunlarla boğuştuğu yetmezmiş gibi, belediye başkanları ile ilgili yaptırımlar da gündeme bomba gibi düştü. AKP´li belediye başkanları istifa ederken...

Değerli Okurlar, aylardır ülkemizin yoğun sorunlarla boğuştuğu yetmezmiş gibi, belediye başkanları ile ilgili yaptırımlar da gündeme bomba gibi düştü. AKP´li belediye başkanları istifa ederken (ettirilirken), CHP’li Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı emri ile görevinden uzaklaştırıldı. Gerekçe neydi; hakkındaki müfettiş raporları!!

Sayın Cumhurbaşkanı, AKP’li belediye başkanları ile ilgili bu yaptırımları uygularken, Sayın Kılıçdaroğlu’na “sen de gereğini yap, yapmazsan biz gereğini yapacağız” dedi. Son olarak da sürücüsüz metro açılışında söylemini yineledi. “Ataşehir operasyonu ile başlayıp görevden almalar sürecek, müfettiş arkadaşlarım da zaten en güzel şekliyle ortaya koydular” Şunu mu anlamalıyız? “CHP’ye oy verenler, sizin belediye başkanlarınız bakın nelere bulaşmışlar. Bunları göz önüne alarak seçimlerde gereğini yapacağınız konusunda da şüphemiz yoktur.”

Görevden uzaklaştırılma yasal olarak İçişleri Bakanlığı’nın yetkisindedir. AKP’li başkanlar istifa ettirilerek hiçbir denetime tabi tutulmaksızın CHP’li başkanın henüz kesin yargı kararı olmadan görevden alınması, kamu vicdanını incitmez mi? Etik olan müfettiş raporları sonunda yargı karar vermeliydi. Şık olan da buydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 220 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 167 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 82 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 75 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar