E&Y’den sektörün ilk Sürdürülebilirlik Raporu

Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Bu yıl bu özel günü Maslak’taki LEED sertifikalı bir yeşil binada yer alan ofisleri için de ayrıca LEED sertifikası almış olan bir kurumda kutladık. Biliyorsunuz bu...

Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Bu yıl bu özel günü Maslak’taki LEED sertifikalı bir yeşil binada yer alan ofisleri için de ayrıca LEED sertifikası almış olan bir kurumda kutladık. Biliyorsunuz bu sertifikalandırma sisteminin amacı, insanların kendilerine yeni yaşama ve çalışma yerleri yaratırken gelecek nesillerin hayatlarını olumsuz etkileyecek ürünlerden ve uygulamalardan kaçınmalarını sağlamak.

Eski adıyla Ernst&Young, 140 karakterlik twitter’a uyum için kısaltılmış yeni adıyla E&Y Türkiye Başkanı Mustafa Çamlıca’dan öğreniyoruz ki E&Y, bu yılki Çevre Günü’nü Türkiye’de kendi sektörlerinde bir ilke imza atarak, Sürdürülebilirlik Raporu ile kutluyor. Türkiye’nin dev şirketlerini denetleyen ve danışmanlık yapan bir kurum için önemli bir adım.

Adres, metro çıkışı!
140 ülkede faaliyette olan E&Y, tüm dünyada 180 bin çalışanıyla 3 yıl önce sürdürülebilirlik için yola çıkıyor. ABD’deki merkezde ilk kez 2 yıl önce Sürdürülebilirlik Raporu yayınlanıyor; bu yıl ise 21 ülkede CEO, CFO ve COO’nun yanı sıra CSO (Chief Sustainability Officer) pozisyonu da var.
E&Y Türkiye ortağı ve CSO’su Zeynep Okuyan, eylülde taşındıkları yeni ofislerinde işe gelip giderken kullandıkları benzini ve uçakla seyahatleri nasıl azalttıklarını anlatırken Çamlıca araya giriyor: “Ben buraya taşındığımızdan beri işe metroyla gidip geliyorum. 9 ayda arabayı sadece 2-3 kez getirmişimdir. Bizim gibi şirketlerde çalışanlar sürekli otomobil kullandığı için karbon salınımı da yüksektir. Şimdi çalışanlarımızın çoğunluğu metroyu kullanıyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasdaq’dan BİST’e: Aynı anda saniyede 100 bin işlem 07 Ağustos 2015 | 276 Okunma Bir başka olur Çin Borsası’nın düşüşü! 05 Ağustos 2015 | 352 Okunma Kadının kariyerinde en önemli karar, eş seçimi! 02 Ağustos 2015 | 428 Okunma Batı’da eşler, Türkiye’de aile, çalışan kadına destek 31 Temmuz 2015 | 273 Okunma Ertem, eşi ve 3 oğluyla 5 kişilik basketbol takımı 29 Temmuz 2015 | 371 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar