Türkiye’nin önündeki iki engel kalkarken…

Türkiye’nin bazıları kendinden çoğu da muhataplarının tavır alışından kaynaklanan çözmesi ya da yönetmesi gereken onlarca sorunu var. Neyse ki hiç biri hayati değil, varlığını, siyasi...

Türkiye’nin bazıları kendinden çoğu da muhataplarının tavır alışından kaynaklanan çözmesi ya da yönetmesi gereken onlarca sorunu var. Neyse ki hiç biri hayati değil, varlığını, siyasi istikrarını, toprak bütünlüğünü tehdit etmiyor. Bulunduğu coğrafyası, elindeki askeri imkanları ve diplomasi sayesinde onları istediği gibi çözemese dahi yönetebiliyor.

Hiç şüphe yok ki demokrasi açığını kapatıp, insan hakları ihlallerini ortadan kaldırabilse daha da iyi yönetecek, sorunlar karşısındaki pozisyonlarını dünyaya daha kolay anlatacak. Özellikle AB ve ABD ile olan ilişkilerinde pazarlık gücünü arttıracak. Yine de ne kadar değişirse değişsin dünya siyasetinin özü değişmedikçe pazarlık etmek zorunda kalacak.

Önünde de mutlaka aşılması gereken engeller olacak. Bazen Dağlık Karabağ sorununda olduğu gibi yıllarca beklemesi ve Ermenistan’la ilişkileri normalleştirin baskısına direnmesi, bazen de F16 sorununda olduğu gibi satışa engel çıkartan bir senatörün rüşvet almaktan yargılanarak tasfiyesini fırsata çevirmesi gerekecek.

Kabul...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kavramlar arasında boğulmaya çalışılan bir öğrenci hareketi... 01 Mayıs 2024 | 67 Okunma Sakin geçen bir 24 Nisan’ın ardından… 28 Nisan 2024 | 106 Okunma Diplomaside hareketli bir hafta... 24 Nisan 2024 | 134 Okunma Garip savaş... 21 Nisan 2024 | 97 Okunma İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar