Soçi buluşmasının ardından

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin rutinlerine göre uzun sayılabilecek bir aranın ardından Pazartesi günü Soçi’de buluştu. Ukrayna, NATO ve Amerika ile olan ilişkilerdeki gelişmeler nedeniyle kimi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin rutinlerine göre uzun sayılabilecek bir aranın ardından Pazartesi günü Soçi’de buluştu. Ukrayna, NATO ve Amerika ile olan ilişkilerdeki gelişmeler nedeniyle kimi yorumcuların yarı tahmin, yarı temenniyle tatsız geçeceğini varsaydığı görüşme belli ki samimi bir havada gerçekleşti, liderler ve heyetler görüştü.

İkili ilişkilerin enerji, ekonomi ve hatta askeri alanda geliştirilmesinin yanı sıra yapılan açıklamalardan anlaşıldığı kadarıyla en çok da geçtiğimiz yıl Temmuz ayında imzalanan ve uzatlamalarıyla 1100 kadar seferle, Ukrayna’nın 33 milyon ton tahıl, yağ ve benzeri ürününü 40 farklı ülkeye sevkini sağlayan Karadeniz İnisiyatifi’nin canlandırılması konuşuldu.

Putin basın toplantısında kendilerine karşı uygulamaya konan yaptırımlar nedeniyle tek taraflı işlediğinden şikayetçi olduğu anlaşmanın Batı gereken esnekliği gösterdiği takdirde kısa süre içinde yeniden hayata geçirilebileceğini söyledi. Erdoğan Ukrayna tarafına atıfta bulunurken ve umutlu olduğunu vurgularken, Washington’dan da olumlu sayılabilecek bir açıklama geldi.

Umarım bu inisiyatif en kısa sürede yeniden hayata geçer, buğday başta olmak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kavramlar arasında boğulmaya çalışılan bir öğrenci hareketi... 01 Mayıs 2024 | 65 Okunma Sakin geçen bir 24 Nisan’ın ardından… 28 Nisan 2024 | 106 Okunma Diplomaside hareketli bir hafta... 24 Nisan 2024 | 134 Okunma Garip savaş... 21 Nisan 2024 | 97 Okunma İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar